Η Σταυρούλα Σπανού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Η πρώτη της ενασχόληση με τη μουσική ήταν σε ηλικία οκτώ ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα σαντουριού στο σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», με το δεξιοτέχνη του σαντουριού Νίκο Καλαϊτζή (Μπινταγιάλα) και μετέπειτα με τον Τάσο Κουλούρη. Το 2002 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από όπου και αποφοίτησε το 2010.

Είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής και Πτυχίου Αντίστιξης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Θεωρίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής με τους Νίκο Γράψα (Εθνικό Ωδείο) και Χρήστο Τσιαμούλη (Ωδείο Αθηνών).

Είναι μέλος του γυναικείου μουσικου συγκροτήματος Smyrna.

Υπήρξε μέλος του μουσικού σχήματος «ΔΗΘΕΝ», συμμετέχει στην Ορχήστρα του Δήμου Ν. Ιωνίας, συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ» ,αναπληρωματικό μέλος της ορχήστρας της Δόρας Στράτου ενώ έχει πάρει μέρος σε πλήθος συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συμμετείχε ως καθηγήτρια σαντουριού στα σεμινάρια παραδοσιακής μουσικης υπο την επιμέλεια του Μανώλη Καρπάθιου.( Σάμος 2014, Αίγινα 2015)

Από το 2002 διδάσκει σαντούρι σε Μουσικά Σχολεία της Αττικής, σε συλλόγους και ενοριακά κέντρα ενώ συμμετέχει ενεργά και στη δισκογραφία. Τα τελευταία δύο χρονια εργάζεται ως μουσικός στη σχολή Χατζήβεη.