Ο Γιώργος Βασιλάκης γεννήθηκε στο Κουρνοχώρι της Νάξου. Η μισή του καταγωγή είναι από τον Kινίδαρο της Νάξου όπου ήταν και η προγιαγιά του Μαρία Κουνάδη. Είναι μουσικός 4ης γενιάς. Ο προπάππος του, Γρηγόρης Βασιλάκης  έπαιζε σουβλιάρι και διατηρούσε  στο Κουρνοχώρι το μουσικό καφενείο της εποχής. Δάσκαλοι του στο μουσικοπαραδοσιακό τομέα ήταν, ο πατέρας του Κωνσταντίνος Βασιλάκης, ο  Γιώργος Μαριολάς και ο Στάθης Κουκουλάρης.

Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά στα πανηγύρια της Νάξου όταν ήταν 15 χρονών. Έχει συνεργαστεί με το Λύκειο Ελληνίδων, τη Δώρα Στράτου, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, το Βαγγέλη Κονιτόπουλο, την Ελένη Λεγάκη, την Οπισθοδρομική Κομπανία και με πολλούς άλλους λαϊκούς τραγουδιστές και συνθέτες. Στις δραστηριότητες του προστίθεται και η σύνθεση. Μουσικές και τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει, η Λέτα  Κορρέ, η Μαρία Σκουλά, η Ελένη Λεγάκη, η Μαρία Νομικού, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Στελλίνα Κονιτοπούλου, ο Μιχάλης Χερουβίμ, ο Μανόλης Κόττορος  κ.α.

Έχει ηχογραφήσει δύο προσωπικούς δίσκους με δικές του συνθέσεις και έχει καταγράψει με το βιολί του, πάνω από 400 τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης. Επίσης, από τις εκδόσεις ΝΑΚΑΣ, έχει κυκλοφορήσει την πρώτη μέθοδο παρ. βιολιού, για τις ανάγκες των μαθητών των μουσικών σχολείων. Διδάσκει επί 12 χρόνια στη Δ/μια εκπαίδευση στα μουσικά σχολεία, όπως επίσης και σε ωδεία της Αθήνας. Κατέχει Πτυχίο Βιολιού, Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας.


«Η Μουσική των Προσώπων» Γιὠργος Βασιλάκης 10… από george-dovolos


«Η Μουσική των Προσώπων»Γιώργος Βασιλάκης 10.10… από george-dovolos